Se a bisavoa Celia vivise en Italia empregaría a pranta da foto para dar sabor ás pizzas pero como vive en Arbo fai infusións de ouregho para aliviar a tos.
Non sabía que se podían facer infusións co o ouregho e moito menos que servisen para aliviar o catarro. Eu utilízoo moito para os guisos de carne e tamén lle poño un pouco na sopa. A.Cris
Eu tamén utilizo o ourego para a salsa dos asados, pero non sabía que era bo para a tos. Probareino. Postos a falar de plantas, preguntalle á bisavoa Celia como lle chaman en Arbo ás "nédivas" (así lle chaman en Perdecanai), ¿serán névedas?. Estas quédanlle moi ben ás filloas e ao guiso de xoubas. Eva.
Aparte do seu uso como menciña, como infusión ou vapor, na cociña póñollo aos asados acompañado dunha pizquiña de loureiro. Gústame, pero na súa xusta medida, sen pasarse :-)
Non sabía que se podían facer infusións co o ouregho e moito menos que servisen para aliviar o catarro. Eu utilízoo moito para os guisos de carne e tamén lle poño un pouco na sopa.
ResponderEliminarA.Cris
Eu tamén utilizo o ourego para a salsa dos asados, pero non sabía que era bo para a tos. Probareino.
ResponderEliminarPostos a falar de plantas, preguntalle á bisavoa Celia como lle chaman en Arbo ás "nédivas" (así lle chaman en Perdecanai), ¿serán névedas?. Estas quédanlle moi ben ás filloas e ao guiso de xoubas. Eva.
Á verdade é que eu só teño utilizado o ourego para cociñar.
ResponderEliminarHaberá que probar os sabios costumes dos nosos maiores e facer unha infusionciña.
Celia, gústame moito ese nome.
Un bico
E para botar ás chouriças!
ResponderEliminarmiña nai dille eiroghe
ResponderEliminarAparte do seu uso como menciña, como infusión ou vapor, na cociña póñollo aos asados acompañado dunha pizquiña de loureiro.
ResponderEliminarGústame, pero na súa xusta medida, sen pasarse :-)
É unha boa apreciación...si señor.
ResponderEliminarMeu avo tiña prantado na horta unha chea de ourego e de pequeno cada vez que tiña un resfriado dabame unha infusion de ourego i era man de santo
ResponderEliminarEsas infusións son estupendas, mui saudables.
ResponderEliminarCanto sabe a bisavoa Celia así da gusto...
Beijinhossss para ti e outro para a bisavoa sabia.
;)
mo ben que me viría unha desas infusións neste inverno tolo que temos aquí!!!
ResponderEliminar