leoeosseus

luns, 6 de xullo de 2020

Sardiñas e Espadeiro


Onte fomos a Arbo e comín as primeiras sardiñas do ano e ben boas que estaban. Ademáis foron regadas cun viño Espadeiro feito manualmente cen por cento. Vendimado nun monico, estruchado coas mans no mesmo munico. Logo o bagazo foi para unha rede dos xamóns e foi prensado e retorcido coa man e logo cun pau enganchado para aproveitar o líquido todo. O viño resultante non é mui ácido, non pinta e é dóce e lixeiro.
Despois tiven que mandarlle unha sesta. A zona máis fresca estaba ocupada polos críos que facían ruido xogando a " Isto é o meu " e fun durmir no chan nun cuarto do fundo da casa para abraio da avoaM.
Fixo unha calor de lume e logo Xela aproveitou o chafarís do rego para mollarse.
Marchamos abrindo o portalón provisional sen o mando do pavero do avóM.

Etiquetas: ,

1 comentarios:

Ás 06/07/20, 19:00 , Blogger Elvira Carvalho dixo...

Ai que Inveja. Vai fazer 2 anos que não como sardinhas, por conselho médico por causa dos olhos.
Abraço, saúde e uma boa semana

 

Publicar un comentario

És humano ti ?

Subscribirse a Publicar comentarios [Atom]

<< Inicio