leoeosseus

Tuesday, 12 September 2006

Empeza a vendima 2006

Xa empezou a vendima en Arbo e co ela a volta ás palabras típicas (monicos, ghapio, outonos, híbados, espalleres,etc); a volver diferenzar as castes de uvas e a non perderse entre as diferentes viñas. Xa vendimamos tintas no Couto, no San Benito, Reghengo, Correlos, Tumbalobos, Louriña e nas Carmelas. As tintas poden ser Caíño (na foto), Mencía, Collón de Ghalo, Barancello, etc. das castes galegas ou Xaque, Gharnacha das foráneas. Hoxe fomos vendimar branco Albariño en Suborribas para a adega. A adega só admite uva branca Albariña e Treixadura (a vindeira semana). Mañá seguiremos coa vendima pero xa non sei en que finca.
Ata outra.

Labels: ,

13 Comments:

At 12/09/2006, 22:35 , Blogger Veloso said...

É un traballón o da vendima, pero tamén é un deses labores que deixan no corpo unha estraña sensación de felicidade.
Aí vai unha aposta: Leo vai nacer o 15.

 
At 13/09/2006, 00:29 , Blogger X said...

Cantas palabras fermosas e descoñecidas, sinto algo de saudade léndoas mais tamén sinto a alegría da vendima.
Pois eu aposto pola chegada de Leo o 18.

 
At 13/09/2006, 01:12 , Blogger Torreira said...

Menudo manual condensado de uva,viño e terra...asi da gusto aprender

 
At 13/09/2006, 03:36 , Blogger *Sara said...

Iso é dominio da vendima, si señor!! Biquiños :)

 
At 13/09/2006, 07:48 , Blogger Lúa- Haberlas, hailas... said...

E que ricas están todas!!!! e que dicer do viño...onde vivo agora cren que o único viño bo é o seu.....o que se perden....jeje

 
At 13/09/2006, 09:22 , Blogger Pés de naufragha said...

Que recordos me traen esas palabras... Se me deixas que me poña un pouco nostálxica, contareiche que cando fixen cuarto de carreira, na materia de Dialectoloxía fixemos un traballo sobre o léxico do viño no Ribeiro. E aínda que non sexas as mesmas verbas, estas que ti escribiches trouxéronme á memoria a ilusión diaria de descubrir novos termos para nomear a toda a familia relacionada co viño...

 
At 13/09/2006, 13:58 , Blogger torredebabel said...

conta mais acedre!!! eu nunca estiven nunha vendimia e ti es un cronista marabilloso. Conta mais!

 
At 13/09/2006, 15:50 , Blogger Jan said...

En North Carolina ou aquí non deixamos de aprender, así da gusto...

Aínda que eu non estou afeita a esas palabras da vendima, tereinas que buscar...xa é un bo comezo para aprender.

 
At 13/09/2006, 18:51 , Blogger David said...

Que a vendima sexa boa! :)
Eu creo que o Leo chegará o 20, hehe.

 
At 13/09/2006, 21:24 , Blogger moucho branco said...

a ver se sáe boa!!

un saúdo.

 
At 13/09/2006, 22:09 , Blogger Madeleine said...

creo que o meu pai acaba de botar a perder o viño! mmm seguiremos informando, pero acá no hío estamos en crise. Un ienxperto no medio de dúas lagharetas non debe ser bo asunto!

 
At 17/09/2006, 10:35 , Blogger sz said...

Todo un curso de enología na parte que atinxe á uva, só feito en falta o rendemento por quilo.

Gardarei o post :)

huuuum o meu reino por un caiño

Que tal leo e os pais de leo.

Unha forte aperta

 
At 01/11/2009, 00:18 , Blogger zeltia said...

diossss
fíxoseme a boca auga!
non sabes "cantísimo" me gusta comer a uva esa de facer viño
todassss, todassss
(unhas mais ca outras é verdade) pero gústanme desde as acedas as dulciñas...
(mais case nunca teño oportunidade)

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home