Sigo entre uvas
Neste tempo non só se vendima. A uva despóis de vendimada ten que ser estruchada na espaleadora que separa a uva que vai para o barril do cangallo que hai que tirar.
A uva bota varios días a ferver no barril e hai que ir baixándoa coa ghaia para que estea toda mollada e non borde.
Na foto de arriba retrato a ghaia e o barril.
Cando deixa de ferver hai que cambiar a uva de barril e hai que pasala a un barril limpo de sarrio.
Na foto de arriba aparecen un medio de branco e un bocoi con sarrio antes de limpalos.
O que queda no primeiro barril despóis de pasar o seu líquido a un novo barril chámase baghazo e hai que metelo na laghareta para prensalo e aproveitar o líquido resultante da espremedura.
Este ano houbo tanto tinto que avóM. mercou un depósito de mil litros de aceiro inox.
Na foto retrato o depósito ben roxiño cando baixa o viño.
E mentres o viño tinto ía facéndose na adega houbo que vendimar uva branca híbado pola tarde.
Pero tamén hai tempo para tirar algunhas fotos bonitas.
Etiquetas: etnografia V
3 comentarios:
meus pais fixeron viño na casa durante moitos anos así que sempre me tocaba axudar...
o mellor de todo, os vasiños de mosto fresco... ¡que pracer mais grande!
biquiños,
As fotos son ben bonitas.
Excelentes fotos.
Um abraço
Publicar un comentario
És humano ti ?
Subscribirse a Publicar comentarios [Atom]
<< Inicio